miércoles, 9 de junio de 2010

CRISI











Segons l’ enciclopedia catalana la crisi és la Pertorbació de l'activitat econòmica per raons inherents al seu funcionament.

Ara bé com s’ha desenvolupat? I per que en els nostres dies encara queda evident la crisi capitalista?

En primer lloc hi ha una crisi de la oferta del petroli i això va malament pel sistema capitalista que tant en depenia d’aquest recurs, aquesta crisi té simptomes com la reducció, les taxes del creixement, estanflació…una altre causa és l’inadecuada política monetària, és a dir que hi ha una inflació provocada pel petroli i el dólar s’inestabilitza, el valor del dólar és inestable i l’economia trontolla, perquè els demés preus pujen per la crisi financera.




L’atur, del qual després en parlarem, va esclatar i es van retallar les indemnitzacions i era pitjor pel treballador però millor pels empressaris, a més pujen els preus per que no hi ha patró or

Cau la producció nacional, cau els beneficis empressarials,puja l’atur i puja l’inflació

Aquesta crisi dels setanta va ser la primera crisi del capitalisme, les reaccions de la societat són negatives aquesta crisi acaba als 80’s

I s’ utilitza el salvatge neoliberalisme que va ser molt competitiu i no hi havia gaire drets pels treballadors, ni vacançes pagades, ni indemnització...per això és millor ajudar al empressari que al treballador, segons deia el Neoliberalisme es baixa els impostos als rics, en realitat pel treballador és millor que no és protegeixi tant perquè així l’empressa no s’ensorra i treu fora al treballador. Avui dia encara hem heretat aquest neoliberalisme en la nostra societat ja que no hi ha vacançes pagades, hi ha certs drets però era es vol reduir les indemnitzacions, es més recenment només et donen 33 dies en comptes dels 45 per anys, així que aquestes idees neoliberalistes que afavoreixen els empressaris segueixen vigents avui dia.

Centrant-nos en la última crisi del capitalisme, la crisi que estem patint ara en Espanya s’ha generat a causa de que durant els anys 90 les idees neoliberals s’apliquen on Aznar privatitza les empresses. Ara estem en una greu crisi però aquí, en el nostre país será més difícil sortir d’aquesta ja que ens haurem de replantejar l’economia i buscar un nou sector per qeu la construcció ha caigut, i hi ha més cases de les que necesitem, és mes a Europa hi ha més cases que a tota Europa junta. Ara bé quines solucions podem plantejar de cada al futur?

Solucions:

-Les mesures que hem plantejat són:

  • Solucionar la gran oferta i la poca demanda del sector inmobiliari: Hi ha 46.000.0000 d’espanyols i més de set millions d’habitatges no están habitades, a partir d’aquesta dada podriem incentivar el turisme al nostre país convertint aquestes cases en grans hotels o espais turistics on la gent pugui cobrir aquesta oferta i generar més PIB.

  • Fent obres públiques oferint treball només a la gent que es estigui en atur i construint obres que generin diners con negocis, rascacels plens de centres comercials, botigues...i llocs d’entreteniment on la gent pugui gastar diners i així reparar l’economia espanyola

  • Donar sous de més de 1500 a tot treballador, però no fer una política massa proteccionista per que el treballador pugui rendir bé i que l’empressari no tingui molta despessa.

  • Ajudar als joves de la població al incorporar-se al món laboral mitjançant plans per oferir les millors condicions, com un contracte, un bon sou i mesures perque no es quedin sense treball, perque a la llarga son els joves els que hauran de fer creixer el país, per tenir un futur millor i per això s’hauria de garantir-lis un treball segur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario